Фото: Національна поліція України

Хотіли провчити за нібито крадіжки: на Житомирщині викрали й побили чоловіка у лісі

У Житомирській області затримали мешканця Андрушівської громади, який вивіз свого 29-річного знайомого з сусіднього села до лісу у багажнику авто, бо нібито хотів його провчити за крадіжки.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Інцидент трапився ще 15 липня. Тоді близько опівночі до поліції звернувся чоловік, який повідомив, що його вивезли до лісу, побили й залишили там. Правоохоронці прибули на місце інциденту, де виявили заявника. Чоловіка доправили до лікарні, де йому діагностували травми голови та обличчя. 

За словами потерпілого, напередодні пізно ввечері до його подвір'я приїздила компанія молодиків із сусіднього села. Один із чоловіків силоміць витягнув його з будинку та заштовхав у багажник авто. Після цього постраждалого вивезли до лісу, де побили металевим предметом, а потім покинули його та поїхали. 

Викрадення людини на Житомирщині

Викрадення людини на Житомирщині

Фото: Національна поліція України

Правоохоронці почали пошук авто ВАЗ-2101, на якому, за словами потерпілого, поїхали викрадачі. Внаслідок проведеного комплексу заходів поліцейські встановили, що до викрадення причетний 31-річний мешканець Андрушівської громади. За словами підозрюваного, таким чином він хотів провчити чоловіка, який, за його словами, обкрадав сусідів. 

Слідчі затримали підозрюваного у процесуальному порядку, а транспортний засіб, яким користувались під час вчинення злочину, вилучили як речовий доказ. Водночас слідчі встановили й інших учасників інциденту.

Викрадення людини на Житомирщині

Фото: Національна поліція України

У середу, 17 липня, правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у незаконному позбавлені волі або викраденні людини групою осіб (ч.2 ст.146 КК України). Наразі слідчі розв'язують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

"Також правоохоронці планують повідомити про підозру у вчинені цього злочину двом спільникам затриманого. У межах досудового розслідування встановлюється роль та участь кожного з причетних, а також всі обставини події", — наголосили в поліції.

За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до п'яти років.

Нагадаємо, у березні на Миколаївщині поліція затримала чоловіка, який викрав восьмирічну дівчинку. Злочинець утримував дитину у схованці під землею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.07.2024 03:28