Вимагав гроші з комерсанта: ДБР у Києві викрило на шахрайстві співробітника СБУ

28 ЖОВТНЯ 2022 14:22

Працівники Державного бюро розслідувань затримали у Києві співробітника Служби безпеки України. В умовах воєнного стану він вирішив "підзаробити" на поверненні речей, вилучених у підприємця у межах кримінального провадження.

Про це йдеться на сайті ДБР, пише TrueUA.

Зазначається, що у взаємодії з внутрішньою безпекою Служби безпеки України задокументовано шахрайські дії співробітника Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

"Правоохоронець пообіцяв підприємцю начебто сприяти у поверненні комп’ютерної та будівельної техніки, яку вилучили у ході розслідування кримінального провадження. Спочатку він оцінив свої "послуги" у 150 тисяч доларів, але потім спокійно збивав ціну, адже насправді не планував допомагати бізнесмену. У червні поточного року співробітник СБУ отримав "аванс" від потерпілого - 10 тис. доларів. 27 жовтня він отримав другу частину коштів - 30 тис. доларів  та був затриманий "на гарячому" працівниками ДБР", - зазначили у відомстві.

Затриманому повідомлено про підозру за статтею шахрайство, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно ДБР зафіксувало на одеській митниці оборудки на понад 300 млн гривень.

Політика, 28.10.2022 14:22