Фото: Віталій Коваль / Facebook

Віталій Коваль очолив Міністерство агрополітики

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада призначила нового міністра аграрної політики та продовольства. Ним став Віталій Коваль, який раніше був головою Фонду державного майна.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

За його словами, свої голоси за призначення Коваля віддали 251 нардепів. Також Железняк додав, що це уже "останнє призначення".

"На цьому нестримні призначення закінчились", — підсумував народний обранець.

Результати голосування в Раді. Джерело: Ярослав Железняк\Telegram

Що відомо про Віталія Коваля

Народився 28 липня 1981 року в місті Березне Рівненської області. У 2003 році Віталій Коваль закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю "Банківська справа", у 2017 році — Львівську бізнес-школу Українського католицького університету.

Віталій Коваль одружений із Ксенією Коваль (в дівоцтві Баранюк) — дизайнеркою інтер'єрів, власницею товарного знаку Koval Studio Desigh. Мають двох доньок — Злату та Богдану.

З 2004 по 2006 рік Віталій Коваль працював на різних посадах у Першій Київській філії відкритого акціонерного товариства "Укргазбанк". З 3 березня 2006 року по 5 липня 2019 — фізична особа-підприємець (Основна діяльність: оптова торгівля фруктами та овочами. Додаткова: оптова та роздрібна торгівля меблями). З 2012 по 2017 рік — гендиректор ТзОВ "Інвесттрейдсервіс", київської компанії, яка спеціалізується на оптовій торгівлі зерном, тютюном, насінням та кормами для тварин.

З 2014 року і до призначення на посаду голови Рівненської ОДА Віталій Коваль — гендиректор двох фірм — ТзОВ "Санако", що спеціалізується на аграрному секторі, продажі нафтопродуктів та техніки, та "ВВВ Монтаж", компанії з будівництва доріг.

Із 2018 року Коваль — заступник голови ради Всеукраїнської дорожньої асоціації. З вересня 2019-го — голова Рівненської облдержадміністрації. У 2020 році Коваль був кандидатом у мери Рівного від партії "Слуги народу".

З 2023 року був на посаді голови Фонду держмайна. 5 вересня 2024 року народні депутати проголосували за його звільнення.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ України. Ним став Андрій Сибіга. 

Також парламент призначив Ольгу Стефанішину віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністром юстиції України. 

Нову посаду також обійняв Олексій Кулеба. ВР призначила його віце-прем'єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад та територій.

Наталію Калмикову народні обранці призначили міністром у справах ветеранів, а екс-голова "Укроборонпрому" Герман Сметанін очолив Мінстратегпром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2024 17:28