«Вітер змін» і подяку Горбачову

08 ЛИСТОПАДА 2019 09:26

«Wind of Change» («Вітер змін») The Scorpions - символ закінчення холодної війни і падіння Берлінської стіни. У автора рок-балади Калауса Майне давні дружні стосунки з першим і єдиним президентом СРСР Михайлом Горбачовим. Знову вони зустрілися в Москві. Згадували кінець дев'яностих. Горбачов говорив про те, як стурбований ситуацією в світі ... Але при цьому впевнено зазначав: «Найважче ми зробили», повідомляє Euro News.

Композицію «Вітер змін» вокаліст Клаус Майне написав, натхненний візитом в СРСР. The Scorpions - одна з перших західних рок-груп, які дали концерт в Радах.

Клаус Майне, вокаліст The Scorpions:

«Ми громадяни Німеччини ніколи не забудемо людини яка змінила світ, людину яка змінила НАШ світ. Він змінювався прямо на наших очах. «Вітер змін» став гімном, що прозвучали по всьому світу. І я заспіваю його зараз для вас».

В інтерв'ю німецьким ЗМІ Майні каже:

«Без нього возз'єднання, і головним чином 9 листопада не пройшли б так спокійно. Такою би мирною, якою вона була, революції не сталося ... Без пострілів ... Без жертв. І танки не вийшли на вулиці 9 листопада завдяки Горбачову. І за це йому ми повинні сказати спасибі».

Суспільство, 08.11.2019 09:26