Виявляється, у Tesla є дизайн підводного автомобіля

12 ЧЕРВНЯ 2019 18:10

В цьому році Tesla планує показати прототип електричного пікапа, а також працює над запуском у виробництво тягачів типу Model Y і Class 8. Але кого це хвилює, коли у Tesla є дизайн підводного автомобіля, який просто припадає пилом в довгому ящику.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск згадав про електричну підводну машину, відповідаючи на питання під час щорічних зборів акціонерів компанії у вівторок в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, повідомляє Electrek.

Один з акціонерів запитав, чи розглядає Tesla створення водної машини, тобто транспортного засобу, здатного подорожувати по дорогах, а потім переходити під воду або на воду. Виявилося, що у компанії є дизайн підводного машини, натхненний Lotus Esprit, показаного в фільмі про Джеймса Бонда, «Шпигун, який мене любив» (Відео з You Tube).

Однак Маск не покидатиме все і займатися створенням підводного машини. Він каже, що не хоче відволікатися. Втім, одного разу, можливо з'явиться шоу-версія цієї крихти.

Нагадаємо також, що Ілон Маск хоче випустити кіберпанк-пікап Tesla. Про те, що компанія Tesla має намір випустити власний пікап, стало відомо в грудні 2017 року.

Місяцем пізніше Ілон Маск оголосив, що автомобіль буде більший ніж Ford F-150 і отримає якусь «проривних» особливість. Зазначалося, що подробиці про майбутню новинку будуть розкриті між жовтнем 2018 і квітнем 2019 року.

Здається, цей момент настав - в інтерв'ю виданню Recode підприємець оголосив, що пікап може бути настільки футуристичним, що деякі люди навряд чи наважаться його купити.

Було відзначено, що зовнішній вигляд автомобіля буде натхненний фільмом «Blade Runner» і буде містити величезну кількість титану. Ще в серпні Ілон зізнавався, що пікап був його особистим фаворитом серед запланованих автомобілів компанії. Так як в цьому проекті сильно зацікавлений тільки він, автомобіль навряд чи знайде масову популярність.

Однак лякатися не варто - згодом компанія випустить і звичайний варіант пікапа.

Технології, 12.06.2019 18:10