Влада Маріуполя прогнозує до 10 тис. смертей у місті до кінця року

11 ТРАВНЯ 2022 10:03

У Маріуполі через блокаду російськими військами та постійні обстріли може скластися катастрофічна ситуація. За попередніми даними, до кінця року може загинути близько 10 тисяч мирних жителів.

Про це пише TrueUA із посиланням на Маріупольську міську раду.

Зазначається, що у місті відсутні ліки, медики, комунальні комунікації та каналізація. Таким чином у Маріуполі можуть спалахнути інфекції.

"Зараз більша частина наявного населення – старенькі та хворі люди. Без належних умов, смертність серед уразливих категорій зросте в рази", – зазначив мер міста Вадим Бойченко.

За його словами, наразі у Маріуполі перебуває 150-170 тисяч жителів, частина з них люди з прилеглих населених пунктів, яких не випускають через жорстоку систему фільтрації.

"Росіяни продовжують геноцид, який розпочали 24 лютого. Наші люди в смертельній небезпеці. Тому потрібна повна евакуація міста", – додав Бойченко.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі розблокування Маріуполя військовим шляхом неможливе, оскільки для цього потрібне важке озброєння, якого немає у ЗСУ. 

Війна, 11.05.2022 10:03