Фото: "Суспільне"

Влада Рівненщини заборонила УПЦ МП на території області

У понеділок, 10 квітня, Рівненська обласна рада на позачерговій сесії проголосувала за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на Рівненщині. Також депутати звернулися до Кабміну щодо припинення договорів оренди з УПЦ МП.

Про це повідомляє "Суспільне".

Керівник Рівненської єпархії УПЦ МП архієпископ Пимен перед голосування звернувся до депутатів.

"Не треба об'єднувати всіх. Так, ми визнаємо, є колабораціонізм, але він є у всіх верствах населення, і серед вас, шановні... Засуджувати можна дуже багато, а можна просто викорінити... Наших парафіян звільняють тільки за те, що вони ходять у церкву. Це ж дискримінація, яка віддаляє нас від вступу в ЄС і від євроінтеграції, це роз'єднує суспільство", — заявив священник.

Рівненська облрада проголосувала за заборону УПЦ МП в області

Фото: скріншот з відео

Загалом облрада все ж прийняла об'єднане рішення. "За" проголосували усі присутні — 55 депутатів.

Рівненська облрада проголосувала заборону УПЦ МП в області

Фото: скріншот з відео

Зокрема, обранці звернулися до Кабміну щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України. Також облрада прийняла рішення "заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату на території Рівненської області".

Нагадаємо, УПЦ МП надала підтримку початковому вторгненню Росії до Криму та Східної України у 2014 році. А під час повномасштабної війни російські солдати використовували церкви УПЦ МП як військові склади, гарнізони, польові шпиталі і навіть бойові позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 10.04.2023 13:42