Фото: "АрміяInform"

Вночі і пішки: Резніков розповів, в яких умовах українські захисники наступають на Півдні

Українські військові продовжують активний контрнаступ на Півдні. Там сили оборони зіткнулися з труднощами, оскільки ворог збудував потужну лінію оборони.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков. Він зазначив, що окупанти обладнали трирівневу лінію оборони. 

"Росіяни побудували трьохрівнену лінію оборони і між ними ще так звані "зоні безпеки". Це заміновані поля, фортифікаційні укріплення і танкові засідки. Тому що ми не приховували, що отримаємо танки і бронетранспортери, тому вони звісно до цього готувалися і вклалися в танкові засідки з протитанковими комплексами і т.д. Ми отримали від партнерів засоби розмінування, але їх недостатньо", — сказав посадовець.

Резніков повідомив, що українські воїни змушені йти пішки вночі без техніки і розміновувати коридори для інших підрозділів. 

"Бо звичайне розмінування — це поїхала бронетехніка, трал розміновує. Але там танкова засідка, тому ми змушені реагувати на це. Це відповідь на питання, чому повільно. Тому і повільно, бо розмінування, але ми рухаємося вперед", — пояснив Резніков.

На Купʼянському напрямку, за словами міністра оборони, ворог атакує, щоб відволікти увагу, сподіваючись, що ЗСУ заберуть підрозділи з Півдня забрали підрозділи і кинули їх на схід. Натомість українські захисники працюють на усіх напрямках.

Резніков повідомив також про успіхи на Бахмутському напрямку. Він наголосив, що росіяни там начебто рухаються і мають певні просування, однак є всі шанси, що ЗСУ візьмуть ворога у котел. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українські військові мають труднощі через великі мінні поля, а також через степову місцевість, яка заважає рухатись вперед. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 14:48