В.о. директора ДБР: Справу про зрив операції щодо «вагнерівців» розслідують, Єрмака допитують

03 БЕРЕЗНЯ 2021 13:06

В.о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов запевняє, що справу про зрив операції щодо вагнерівців активно розслідують, допитують деяких осіб, зокрема главу Офісу президента Андрія Єрмака. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на «Інтерфакс Україна».

У середу під час звіту у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народного депутата Гео Лероса, коли в межах розслідування справи про зрив операції щодо «вагнерівців» буде допитано керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Сухачов сказав: «Слідчі ДБР виконують постійну роботу, щоденну, щогодинну за зазначеним кримінальним провадженням, зокрема допити осіб, яких ви назвали».

При цьому в.о. директора ДБР додав: «Не треба маніпулювати на зазначеному кримінальному провадженні, слідство триває і найближчим часом ми дамо результат».

Як повідомлялося, 29 липня 2020 року біля Мінська були затримані 33 члени ПВК «Вагнер». 12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської Приватної військової компанії «Вагнера». «Усім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваним застережні заходи у вигляді тримання під вартою», - повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Проте 14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих «вагнерівців».

18 серпня низка українських ЗМІ повідомили, що СБУ та Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК «Вагнера». За версією ЗМІ, вони мали вилетіти з Мінська до Стамбула, але в польоті один із пасажирів повинен був імітувати погіршення здоров'я, через що літак мав здійснити вимушену посадку в Києві, де «вагнерівців» мали затримати.

ЗМІ стверджували, що про операцію було повідомлено президенту Володимиру Зеленському та главі Офісу президента Андрію Єрмаку, після чого внаслідок витоку інформації про неї довідалися білоруські спецслужби. Інформацію спростували офіційні органи.

Політика, 03.03.2021 13:06