Володимир Гройсман: надважливе завдання – напрацювати рішення з розвитку регіональних аеропортів

17 ЛИПНЯ 2017 17:30

Залучення в Україну  нових авіаперевізників, передусім лоукостів, передбачає інтенсивний розвиток вітчизняних аеропортів – як міжнародних, так і регіональних, можливості яких використовуються нераціонально. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Кабінету Мінстрів України.

«Ми виступаємо за єдині правила (залучення авіакомпаній), в тому числі для лоукостів. При цьому у нас є різні аеропорти, є аеропортові термінали. Тож потрібна програма і нові правила залучення авіаперевізників»,- наведено в повідомленні слова Прем’єр-міністра України.

Він, у ході проведення спеціальної наради з питань розвитку авіасполучення та ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками, підкреслив, що шлях залучення авіакомпаній тільки в найбільший в Україні  міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) – зрозумілий. Але окрім «Борисполя» столиця, приміром, має ще два аеропорти – «Київ» (Жуляни) та Гостомель. І розвивати ці авіагавані також необхідно.

У цьому контексті Володимир Гройсман висловив ідею розвитку аеропорту "Гостомель", який сьогодні виконує функцію бази для літаків ГП «Антонов» та авіакомпанії «Авіалінії Антонова», і перетворення його на базовий аеропорт для лоукостів – в тому числі ірландського лоукост-перевізника «Ryanair».

Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту «Гостомель» із визначенням вартості всіх необхідних робіт.    

Суспільство, 17.07.2017 17:30