Володимир Гройсман привітав українських миротворців із професійним святом

16 ЛИПНЯ 2017 16:42

Шановні колеги!

 

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з професійним святом – Днем українських миротворців!

 

Наша держава з перших років Незалежності бере активну участь у програмах Організації Об’єднаних Націй щодо підтримки миру, громадської безпеки та правопорядку в багатьох проблемних регіонах світу, надаючи допомогу цивільному населенню під час збройних конфліктів. Наражаючись на смертельну небезпеку, українські воїни з гідністю виконують гуманну місію – захист людського життя від насильства та страждання. В ході виконання миротворчих операцій тисячі наших солдатів і офіцерів отримали бойовий досвід, а також досвід із захисту цивільного населення та його простору життєдіяльності. Українським воїнам слова вдячності висловлюють громадяни не лише України, а і багатьох країн світу.

 

За роки незалежності понад 42 тисячі наших воїнів узяли участь у миротворчих місіях, чим здобули високий авторитет у міжнародного співтовариства. Понад чверть століття Україна та її миротворчі сили демонструють відданість справі миру та правопорядку на нашій планеті, адже немає нічого гіршого за війну, що гальмує розвиток суспільства.

 

Вже четвертий рік, як триває російська агресія на теренах України, від якої щодня гинуть наші солдати та цивільне населення, від якої країна несе безпрецедентні людські, інфраструктурні, економічні втрати. В таких умовах наша держава як надійний партнер міжнародних миротворчих місій закликає світову спільноту до врегулювання жахливого конфлікту, який триває у Східній Європі – на українському Донбасі. Ми вдячні міжнародній миротворчій місії ОБСЄ за активну участь у припиненні терористичного акту, однак, як бачимо, російсько-терористичні сили, які окупували частину території нашої держави, ігнорують будь-які домовленості щодо припинення вогню та відведення важкого озброєння. Тому сьогодні вкрай важливою є консолідація міжнародного співтовариства і реалізація посиленої миротворчої місії в окремих тимчасово неконтрольованих районах Луганської та Донецької областей.

 

Висловлюю вдячність українським миротворцям за високопрофесійний військовий і правоохоронний досвід, яким вони діляться з учасниками антитерористичної операції, демонструючи свої глибокі знання, навички, підготовку щодо захисту цивільного населення.

 

Бажаю всім українським миротворцям міцного здоров’я, професійного зростання, благополуччя, злагоди і мирного неба над нашою Батьківщиною!

 

З повагою

 

 

 

Прем’єр-міністр України                                                  Володимир ГРОЙСМАН

 

 

 

 

 

Суспільство, 16.07.2017 16:42