ВООЗ доставила п'ять тон медикаментів і медичного обладнання для жителів сирійської Ракки

27 ЖОВТНЯ 2017 12:52

Всесвітня організація охорони (ВООЗ) здоров'я нарощує постачання ліків і інших медичних препаратів жителям звільнених районів сирійської провінції Ракка.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Фінансування операції узяли на себе Великобританія, Європейський союз і Норвегія.   

У вересні сили коаліції звільнили лікарню Аль-Табка поблизу міста Ракка, яку утримували бойовики ІДІЛ.   

«Першочергове завдання Всесвітньої організації охорони (ВООЗ) здоров'я зводиться до нарощування життєво необхідної медичної допомоги тисячам людей, які були її позбавлені», - сказала представник ВООЗ в Сирії Елізабет Хофф.   

Вона додала, що співробітники ВООЗ спільно зі своїми партнерами займаються зараз пошуком якісної вакцини для сирійських дітей.   

У вівторок з ВООЗ повідомили, що в лікарню Аль-Табка доставлені п'ять тон медикаментів і матеріалів медичного призначення. Завезених препаратів вистачає для надання допомоги 500 пацієнтам з різного роду травмами і проведення 37 тисяч медичних процедур.  

Це вже другий вантаж з допомогою, доставлений ВООЗ в цю лікарню з вересня 2017 року - після звільнення довколишніх районів від терористів.   

У лютому 2017 року в ході озброєного обстрілу будівля лікарні була частково пошкоджена.   

До сьогоднішнього дня вдалося провести відновлювальні роботи і відновити діяльність відділень швидкої допомоги, реабілітації і педіатрії. Відколи лікарня знову запрацювала, там пройшли лікування 3400 пацієнтів, у тому числі 800 жінок і 1300 дітей. Зараз в місті Ракка мешкають 13 500 чоловік.   

З квітня 2017 року 270 тисяч чоловік покинули свої доми в провінції Ракка.   

Більшість з них переселилися в інші райони провінції, більше 60 тисяч чоловік знайшли притулок в Алеппо, Ідлібі, Хамі і Дейр Ез-Зорі.

 

Світ, 27.10.2017 12:52