ВООЗ: лікарні в Газі не справляються з напливом сотень поранених палестинців

16 ТРАВНЯ 2018 12:02

Сотні поранених палестинців в Газі потребують медичної допомоги, однак медичні установи ледь справляються з напливом людей, які отримали каліцтва в результаті обстрілу з боку ізраїльської армії.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Гуманітарний координатор Джеймі Макголдрік, побувавши в одній з лікарень, переконався, що там не вистачає місць для прибуваючих палестинців, в тому числі жінок і дітей. А також медикаментів і палива.  

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) нагадують, що сектор Газа в результаті десятирічної ізраїльської блокади і так постійно відчуває брак найважливіших ліків і обладнання.   

У цьому місяці їх кількість скоротилася майже вдвічі. Терміново потрібні медикаменти, необхідні для екстреної допомоги, такі як антибіотики і адреналін. Запасів палива ледь вистачить на тиждень.  

В ООН відзначили мужність лікарів, які теж наражаються на небезпеку. Вчора був поранений ще один медпрацівник.  

В ході зіткнень палестинців з ізраїльськими військовими уздовж загородження, що відокремлює Газу від ізраїльської території, отримали поранення 2700 палестинців.   

У відповідь на бурхливі протести жителів сектора проти перенесення столиці США в Єрусалим, ізраїльтяни застосовують сльозогінний газ, гумові кулі, а також ведуть вогонь на поразку, в тому числі снайперський.   

Тільки вчора з палестинського боку було вбито 58 осіб. Палестинці закидають ізраїльських військових камінням і «коктейлями Молотова». В результаті чого один солдат отримав легкі поранення.

 

Світ, 16.05.2018 12:02