Ворог стягує техніку до Криму: куди її можуть переправити

05 ВЕРЕСНЯ 2022 19:45

У тимчасово окупованому Криму спостерігається стягування ворожих сил, які гіпотетично можуть переправити на материкову частину України.

Про це на брифінгу повідомила начальник об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, відповідаючи на питання, чи фіксує Україна зміни в обсягах перекидання ворожих угруповань з території Криму на материкову Україну, пише TrueUA.

За її словами, на тимчасово окупованій території півострова спостерігається "примусова активізація", стягуються і мобілізуються сили.

"Гіпотетично, ці підрозділи можуть бути застосовані. Але ці шляхи, якими вони можуть потрапити на тимчасово окуповану територію материкової частини України, теж під нашим контролем (вогневим, — ред.). Тому відстежуємо цю ситуацію, але не панікуємо", — сказала Гуменюк.

Також вона зазначила, що на окупованій частині материкової України ворог відкладає строки проведення так званих референдумів та не здатен створити "виборчі комісії" і навіть сфальсифіковані списки виборців.

"До того ж від цього (псевдореферендумів, — ред.) їх постійно відволікають події на лінії зіткнення", — додала Гуменюк та дуже позитивно відзначила дії руху опору, зокрема, в Херсонській області.

"І дуже добре, що вона (робота сил опору, — ред.) скоординована з діями сил оборони, ЗСУ", — підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше у Білому домі сказали, коли Росія хоче провести "референдуми" на окупованих територіях.

Війна, 05.09.2022 19:45