Фото: Telegram-канал Олександра Прокудіна

Ворог вдається до "миколаївського сценарію": Гуменюк розповіла про особливість нічного удару по Херсону

У ніч на 26 січня російські загарбники завдали ракетного удару по Херсону. Мішенню ворога були житлові квартали міста. Окупанти влучили в дитячий садок, зруйнували торговельний центр, пошкодили декілька житлових будинків. 

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталію Гуменюк в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

За її словами, у Херсоні російська а армія повернулася до так званого "миколаївського сценарію", застосувавши ракети С-300 по території жилих кварталів міста. 

"Сьогодні для херсонців норма, коли лунають вибухи та працює ворожа артилерія. Цієї ночі ворог застосував ще й балістичну траєкторію свого озброєння.  Так само як обстрілювався колись Миколаїв з нетиповим використанням С-300, які є зенітними керованими ракетами. Ворог спрямував (С-300 ред.) по середмістю Херсона", розповіла вона.

Зазначається, що внаслідок ворожого удару зруйновано  дитячий садок та торговельний центр, пошкоджено декілька житлових будинків. 

"Ворог намагається компенсувати хоч чимось недоліки артилерійської роботи. Ми б'ємо по їхніх позиціях, змушуємо відкочувати свої важкі артилерійські установки. Але вони намагаються в будь-який спосіб компенсувати", наголосила Гуменюк.

За даними очільника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, ворог здійснив ракетний удар по Херсону, застосувавши балістику. Також по місту російські війська спрямували 26 снарядів.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, дошкільний навчальний заклад та торгівельний центр у Херсоні, стільникового вежу у Бериславському районі", додав Прокудін у Telegram-каналі.

Також він зазначив, що через російську агресію одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

"У власній оселі поранення ноги та вибухову травму отримала 54-річна херсонка. Їй надали медичну допомогу на місці", уточнив посадовець. 

Нагадаємо, 23 січня російські військові обстріляли житловий квартал у Бериславському районі Херсонської області. В результаті ворожої атаки загинуло двоє місцевих мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 10:35