Фото: dsns.gov.ua

Встановлений жовтий рівень загрози: у Києві піднявся рівень води у Дніпрі

Рівень Дніпра в межах Києва піднявся до свого абсолютного максимуму з початку 2024 року. За останні сім днів рівень річки в межах столиці зріс на понад 60 сантиметрів.

Про це у Telegram повідомляє Київська міська військова адміністрація. За даними чиновників, станом на 16 березня рівень води у Дніпрі зафіксований на відмітці 601 сантиметр над "0" поста. Температура води — 3,9 °C.

"Спостерігається значне коливання води протягом доби. Наприклад, 14-го березня він змінювався від 620 сантиметрів до 577 сантиметрів, але на час фіксації становив 583 сантиметри", — йдеться у повідомленні.

В адміністрації зауважили, що підйом рівня води та такі значні коливання відбуваються внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля. Тому спостерігається початкове затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Рівень небезпеки гідрологічних явищ І (жовтий)

Станом на 16 березня аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти та житлові масиви міста поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

"За прогнозами Укргідрометцентру, щонайменше до 19 березня рівень Дніпра в Києві утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій", — додали у КМВА.

Нагадаємо, Каховське водосховище почало знову наповнюватися водою. Це пояснюється весняним таненням снігів, які принесли додаткову вологу у пониззя Дніпра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.03.2024 14:58