Встановлено підозрюваних у замаху на Скрипаля та його дочку

21 КВІТНЯ 2018 13:32

Британська влада ідентифікували основних підозрюваних в замаху на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, повідомляє в п'ятницю, 20 квітня, видання The Telegraph з посиланням на власні джерела, передає TrueUA.

За інформацією видання, підозрювані зараз перебувають в Росії. На даний момент контр-терористичний підрозділ поліції намагається порушити справу проти підозрюваних. Їх імена не називаються, проте представники спецслужб впевнені, що учасники замаху на Скрипалів пов'язані з Кремлем.

Ідентифікувати підозрюваних в скоєнні злочину вдалося після аналізу списків пасажирів на рейсах, які прибули до Великобританії, і вилетіли з країни. Крім того, поліція проаналізувала численні записи з камер відеоспостереження в Солсбері і номери автомобілів. При цьому британські спецслужби сумніваються в тому, що їм вдасться знайти і затримати потенційних вбивць, оскільки будь-які вимоги британської влади надати доступ до осіб, які представляють інтерес для слідства, викличуть ще більшу напруженість між Лондоном і Москвою.

Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості в англійському місті Солсбері 4 березня.

Експерти ОЗХЗ встановили, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новачок», яке вироблялося в СРСР.

Москва категорично заперечує причетність до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки.

Події, 21.04.2018 13:32