Фото: росЗМІ

Встановлено понад 3,5 тис. організаторів та учасників: як рашисти намагаються "організувати" псевдовибори в окупації

Українські правоохоронці вже встановили понад 3,5 тисяч організаторів та учасників фейкових "виборів" Росії у тимчасово окупованих регіонах. За попередніми даними ворог планує їх провести на початку вересня.

Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.

"СБУ встановила особи понад 3,5 тисяч колаборантів та їхніх російських "кураторів", які беруть участь в організації незаконного голосування, а також "кандидатів" на цих псевдовиборах", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці наголошують, що використовуючи фейкове голосування, окупанти сподіваються "легалізувати" своїх ставлеників на захоплених територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

"Встановлено, що представникам так званих "виборчкомів" загарбники обіцяють грошову винагороду у розмірі від 10 тисяч російських рублів. Щоб створити видимість "виборчого процесу", Кремль доручив своїм гауляйтерам забезпечити максимальну явку місцевих жителів до місць "голосування", — кажуть в СБУ.

Наводять приклад, що у Бердянську російські загарбники та їхні поплічники змушують головних лікарів лікарень скерувати для участі у фейкових виборах 100% медперсоналу. Також росіяни планують проводити подворові обходи помешкань місцевих жителів для збору підписів за "потрібних кандидатів". 

Зараз правоохоронці документують злочини, щоб у майбутньому притягнути винних до відповідальності. Водночас СБУ закликає мешканців окупованих територій не брати участі у псевдовиборах.

Нагадаємо, напередодні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що Служба безпеки України завдала потужного удару по колаборантах, які мали намір провести фейкові вибори у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 12:44