Фото: Vox

Вступ України до ЄС: ще одна країна наголосила на прискоренні перемовин

Італія закликала визнати зусилля Києва в реформуванні та прискорити переговори з ЄС щодо членства України.

Відповідну заяву зробила прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні під час конференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Римі, передає ANSA.

"Італія продовжуватиме відігравати свою повноцінну роль у підтримці України політично, військово, гуманітарно, а також у відновленні деяких стратегічних об'єктів інфраструктури на звільнених територіях, і ми будемо готові до завтрашнього дня. Майбутнє України має полягати у зростаючій здатності вписатися в європейську динаміку та інституції", — додала прем'єр.

Вона зауважила, що Італія бачить величезні зусилля, яких попри війну докладає уряд в Києві задля того, щоб якомога швидше наблизитися до встановлених Європейською комісією цілей.

"Вкрай важливо визнати ці зусилля, прискоривши і розпочавши якнайшвидше переговори про вступ до ЄС. Інвестиції у відновлення України — це не нерозважливо, а одна з найбільш обачних і далекоглядних інвестицій, які можна зробити в даний час", — додала прем'єр.

Що має виконати Україна для вступу в ЄС

Єврокомісія раніше уже оголосила план дій, який Україні потрібно виконати для початку переговорів про вступ до ЄС. Основні вимоги: 

  1. Ухвалення законодавства про процедуру добору суддів Конституційного Суду, яке має містити процес попереднього відбору на основі оцінки доброчесності та професійних навичок.
  2. Завершення перевірки доброчесності кандидатів у члени Вищої ради правосуддя та відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  3. Посилення боротьби з корупцією, зокрема серед топ-посадовців.
  4. Завершення відбору та призначення нового директора НАБУ та прокурора САП.
  5. Забезпечення відповідності законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF).
  6. Ухвалення комплексного стратегічного плану реформування правоохоронного сектору.
  7. 7. Впровадження закону про олігархів.
  8. Приведення законодавства про ЗМІ у відповідність з європейським аудіовізуальним законодавством.
  9. Завершення реформи законодавства для національних меншин. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що повноправним членом Європейського союзу Україна зможе стати не раніше ніж за шість років. Тобто аж у 2029 році.

17 квітня Очільник МЗС Румунії Богдан Ауреску заявив, що його країна готова допомогти Україні та Молдові виконати необхідні умови для вступу до Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2023 17:13