Фото: Вікіпедія

Ще одна країна допоможе Україні вступити до ЄС

Очільник МЗС Румунії Богдан Ауреску заявив, що його країна готова допомогти Україні та Молдові виконати необхідні умови для вступу до Євросоюзу.

Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу Digi 24.

"Румунія й надалі підтримуватиме Україну та Молдову, у тому числі за допомогою технічної експертизи, для виконання рекомендацій, поставлених Єврокомісією щодо початку переговорного процесу про приєднання до ЄС", — зазначив Ауреску.

Міністр також додав, що зусилля України та Молдови щодо дотримання висунутих ним умов будуть оцінені восени поточного року. Після чого країни зможуть перейти до початку переговорів про приєднання до ЄС.

Що має виконати Україна для вступу в ЄС

Єврокомісія раніше уже оголосила план дій, який Україні потрібно виконати для початку переговорів про вступ до ЄС. Основні вимоги: 

  1. Ухвалення законодавства про процедуру добору суддів Конституційного Суду, яке має містити процес попереднього відбору на основі оцінки доброчесності та професійних навичок.
  2. Завершення перевірки доброчесності кандидатів у члени Вищої ради правосуддя та відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  3. Посилення боротьби з корупцією, зокрема серед топ-посадовців.
  4. Завершення відбору та призначення нового директора НАБУ та прокурора САП.
  5. Забезпечення відповідності законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF).
  6. Ухвалення комплексного стратегічного плану реформування правоохоронного сектору.
  7. 7. Впровадження закону про олігархів.
  8. Приведення законодавства про ЗМІ у відповідність з європейським аудіовізуальним законодавством.
  9. Завершення реформи законодавства для національних меншин. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що повноправним членом Європейського союзу Україна зможе стати не раніше ніж за шість років. Тобто аж у 2029 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2023 07:57