Президент України Володимир Зеленський під час підписання заявки на членство України в Євросоюзі. Поряд із ним голова Верховної Ради Руслан Стефанчук (ліворуч) і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (праворуч). Київ, 28 лютого 2022 року

Скільки українців вірять у швидкий вступ до ЄС: результати опитування

Коли Україна стане членом Європейського Союзу — одна з найдискусійніших тем українського суспільства. У той час, як одні вважають, що це станеться за рік-два, інші роблять менш оптимістичні прогнози й розраховують на членство протягом п’яти й більше років.

Як свідчить опитування National Democratic Institute, серед 85% громадян, які очікують, що Україна стане членом ЄС до 2030 року, 11% у січні 2023 року вірили, що це станеться менш як за рік, 31% — через рік або два. Трохи більше українців — 36% — переконані, що наша держава увійде до ЄС протягом двох-п’яти років.

Згідно з опитуванням, навесні 2022 року прогнози щодо вступу України в ЄС у найближчі роки були оптимістичнішими. Так, 28% українців вважали, що це станеться менше, ніж за рік, а 35% — думали, що Україна увійде до Євросоюзу через рік або два.

статистика

Також, згідно з опитуванням, 7% українців вважає, що перемогою України буде вступ до ЄС. Тоді як 61% визначає для себе перемогу повернення українських територій до кордонів 1991 року.

статистика

Нагадаємо, 3 лютого у Києві пройшов саміт Україна-ЄС. Серед головних тем під час саміту: переговори про вступ України до Євросоюзу та єдиний ринок з ЄС, санкції проти РФ, ракети для ЗСУ та особлива підтримка ЄС.  

За даними Офісу президента, Україна виконала вже 72% Угоди про асоціацію з ЄС. Імплементація семи рекомендацій Європейської комісії завершується.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2023 09:25