Фото: Ігор Жовква, Джерело: Офіс президента України

У Зеленського повідомили, скільки відсотків Угоди про асоціацію з ЄС виконала Україна

Україна виконала вже 72% Угоди про асоціацію з ЄС. Імплементація семи рекомендацій Європейської комісії завершується.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква під час зустрічі делегацією Комітету у закордонних справах Палати представників Генеральних штатів (парламенту) Королівства Нідерланди.  

"Україна завершує імплементацію всіх семи рекомендацій Європейської комісії. Угода про асоціацію України з ЄС виконана на 72%, і ми продовжуємо рухатися цим шляхом до її повного виконання. Очікуємо на проміжну позитивну оцінку з боку ЄС вже цієї весни та оголошення про початок переговорів про вступ до кінця поточного року. Розраховуємо на підтримку Нідерландів, адже вступ України до ЄС є невід’ємною складовою нашої перемоги у війні проти Росії", — резюмував Жовква.

Під час зустрічі також було обговорено практичну реалізацію формули миру президента Зеленського, що слугуватиме гарантією безпеки для Європейського континенту.

Нагадаємо, 3 лютого у Києві пройшов саміт Україна-ЄС. Серед головних тем під час саміту: переговори про вступ України до Євросоюзу та єдиний ринок з ЄС, санкції проти РФ, ракети для ЗСУ та особлива підтримка ЄС.  

Політика, 07.02.2023 10:44