Фото: UNIAN

Вступ України в НАТО: Байден повідомив про важливе рішення

У Вільнюсі, під час саміту НАТО 11 липня, країни-члени Північноатлантичного альянсу вже досягли домовленостей щодо формулювання про запрошення України. 

Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час брифінгу у столиці Литви.

"Це дуже важливий, критичний момент для України і питання НАТО, до якого ви продовжуєте прагнути. Ніхто не знає ситуацію, з якою ви зіткнулися, краще, ніж ви. Це також важливий момент для Фінляндії та Швеції, їхній вступ до НАТО послідовний", — наголосив Байден.

Він зазначив, що країни-члени НАТО вже узгодили запропоновані формулювання, які мають відношення до приєднання України до альянсу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкритикував НАТО за кулуарні переговори у Вільнюсі. Глава держави стурбований тим, що формулювання про запрошення до альянсу тривали без української сторони.

Напередодні йшлось про те, що Україна очікує отримати чіткий сигнал від союзників, що після закінчення війни вона зможе приєднатися до альянсу. Наразі залишається інтригою, чи отримає Україна політичне рішення від союзників щодо вступу в Альянс, чи партнери запропонують інший сценарій, на кшталт ізраїльського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2023 14:20