Фото: "АрміяInform"

Ядерна зброя в Білорусі: у ГУР прокоментували ймовірну загрозу

Ядерна зброя в Білорусі не несе додаткової загрози для України. Президент Росії Володимир Путін своїм ядерним шантажем підіймає ставки в конфлікті з цивілізованим світом.

Про це в коментарі ЗМІ повідомив представник ГУР Андрій Юсов. Він вважає, що гіпотетично загроза застосування ядерної зброї російською державою-терористом завжди є.

"Загроза і так була, тому вона не зросла. Сьогоднішня РФ поводиться навіть агресивніше, ніж СРСР за часів холодної війни. Дії Путіна — це ядерний шантаж і підніття ставок. Зрозуміло, що вільний світ буде на це реагувати", — сказав Юсов.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін повідомив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже нібито перебувають на території Білорусі. За його словами, остаточно переміщення завершиться до кінця року.

Зазначимо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також заявляв, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю. За його словами, деякі боєголовки втричі потужніші за атомні бомби, скинуті США на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним "реальна". У Сполучених Штатах є переживання щодо ядерної небезпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 12:07