Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Як діятимуть графіки відключення світла 28 червня: невтішний прогноз від "Укренерго"

У п'ятницю, 28 червня, в Україні графіки відключення світла будуть застосовуватись впродовж всієї доби. У разі змін енергетики оперативно проінформують про це.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба ДТЕК.

У ДТЕК наголосили, що, за вказівкою "Укренерго", графіки відключень електроенергії 28 червня застосовуватимуть з 00:00 до 24:00.

Раніше в Міненерго пояснювали, що в Україні стали тривалішими відключення світла одразу з декількох причин. Зокрема, вплинули на обмеження масовані обстріли рашистами об'єктів енергетики декілька днів тому.

Як відомо, 27 червня фахівці "Укренерго" зазначили, що в енергетичній системі України зберігається складна ситуація. Заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 17:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим.

За словами директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченка, зараз в Україні тривають ремонти та відновлення енергетичної системи, саме це є головною причиною того, що відключення світла тривалі. Однак уже наприкінці серпня вони зменшаться до чотирьох-шести годин на добу.

Нагадаємо, раніше голова Держенергонагляду Руслан Слободян заявив, що наразі спрогнозувати, якими будуть відключення світла взимку цього року, досить складно, адже ситуація в енергосистемі напружена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.06.2024 17:53