Фото: perevod.agency

Як переселенцям відновити втрачені під час евакуації документи: інструкція

Громадяни України, які втратили документи під час евакуації з територій бойових дій, можуть їх відновити, пройшовши процедуру ідентифікації.

Відповідний порядок відновлення паспорта опубліковано на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Для відновлення паспорта необхідно пройти процедуру ідентифікації. Вона може ускладнитися, якщо особа не має змоги надати інший документ, в якому міститься її фотографія", — зазначили у відомстві.

Порядок відновлення паспорта для переселенців

Перевірка належності особи до громадянства України може проводитися з використанням Єдиного державного демографічного реєстру, наявних обліків у Державній міграційній службі, а також інших інформаційних баз. При цьому береться до уваги вся інформація, яку повідомив заявник. Якщо немає можливості ідентифікувати особу за отриманою інформацією, то застосовується процедура опитування свідків, які були зазначені заявником. Вона може бути проведена у режимі відеоконференцзв’язку.

Свідок має пред'явити документи, що посвідчують його особу та підтверджують громадянство України або спеціальний статус члена сім’ї. Копії таких документів надсилаються на електронну пошту територіального органу чи підрозділу ДМС, яким проводиться відеоконференцзв’язок.

Працівник ДМС веде відеозапис, який долучається до заяви-анкети, що подається для оформлення нового паспорта.

Нагадаємо, внаслідок війни значна кількість громадян України втратила своє житло. Щоб швидше розв'язати проблему компенсації та відновлення зруйнованих помешкань, українці можуть через застосунок "Дія" подати заявку на отримання коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.08.2023 13:02