Фото: Генштаб

Як росіяни намагаються завадити контрнаступу ЗСУ й чому усі спроби приречені на провал: пояснення аналітиків

Росіяни намагаються протистояти контрнаступу Збройних сил України та будь-якою ціною втримати фронт. Проте ворожі спроби завадити контрнаступу Сил оборони приречені на провал.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

На думку експертів, рашисти прагнуть втримати загарбані та тимчасово окуповані українські території, адже вони — чи не єдині "досягнення", якими може похизуватися Володимир Путін з початку повномасштабної війни.

Варто зазначити, що Росія досі не рахується з втратами, яких зазнає на полі бою, адже для російського диктатора людські жертви не є показником критерію рішень.

Щоб деморалізувати українців, агресор постійно обстрілює мирних жителів, підриває Каховську ГЕС, мінує ЗАЕС та інші небезпечні індустріальні об’єкти.

Також, щоб обдурити та втримати загарбані території, ворог посилює інформаційний тиск на українців та їхніх партнерів: веде пропаганду, займається ядерним шантажем, нав’язує безперспективні "мирні переговори".

"Мотивація і дії РФ на цьому етапі цілком очевидні, а отже Україні та партнерам варто ще більш наполегливо зосередитися на меті деокупації", — наголосили експерти.

Нагадаємо, що Сили оборони України під час наступальних дій вже відвоювали близько 300 кв. км території. Це вже більше, ніж армія Російської Федерації окупувала у період свого зимового наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 04:33