Фото: Еспресо

Україна під час наступу відвоювала більше територій, ніж РФ окупувала взимку, — Воллес

Сили оборони України під час наступальних дій вже відвоювали близько 300 кв. км території. Це вже більше, ніж армія Російської Федерації окупувала у період свого зимового наступу.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"У рамках літньої кампанії з повернення незаконно окупованих територій Україна вже відвоювала приблизно 300 квадратних кілометрів. Це більше території, ніж Росія захопила за весь зимовий наступ", — заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Контрнаступ ЗСУ

Сили оборони на сході України в суботу, 24 червня, розпочали наступ на шістьох напрямках одночасно. Українські військові мають успіхи у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки, Курдюмівки. 26 червня стало відомо, що українські бійці зачистили плацдарм росіян на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Це сталося внаслідок успішних дій штурмовиків.

Згодом у мережі з'явилися кадри операції зі звільнення селища Рівнополя, що у Донецькій області. Українські захисники потужно відпрацювали по окупантах із різних видів зброї, змусивши їх тікати. 

Міністерство оборони Великої Британії заявляло, що українські війська зосередили контрнаступальні операції навколо Бахмута Донецької області. Сили оборони досягли певних успіхів на цьому напрямку. Під час наступальних дій за участю кількох бригад ЗСУ просунулись як на північному, так і на південному флангах міста.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр зауважила, що наступ українських військових триває, однак не варто очікувати від нього швидких просувань. Оцінювати те, як проходить операція, можуть тільки самі захисники. Вона зауважила, що росіяни постійно намагаються завадити просуванню українських військових, водночас щодня ЗСУ мають успіхи на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.06.2023 17:39