Фото: usembassy.gov

Яка причина "повільного" наступу ЗСУ: роз'яснення США

Контрнаступ Збройних сил України сповільнився через потужну оборону армії Російської Федерації. Загарбники протягом багатьох місяців збудували на окупованій території України кілька ліній оборони.

Таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі.

"Сам президент Зеленський минулого тижня публічно говорив, що в деяких областях це відбувається повільніше, ніж йому хотілося б. Він головнокомандувач. Ви знаєте, він має приймати ці рішення і він повинен віддавати ці накази", — заявив він.

За словами представника Ради безпеки США, у деяких випадках їхні оборонні лінії мають три рівні, які сягають багатьох кілометрів.

"І оборона, як скаже вам будь-який студент військової історії, оборона — це сильніша форма війни, тому українці натикаються на російську оборону. І це, і за словами самого президента Зеленського, за його власним аналізом, трохи їх сповільнило", — додав Кірбі..

Нагадаємо, військові Збройних сил України нещодавно вперше повернули територію, яка була окупована з 2014 року. Йдеться про селище Рівнопіль Донецької області. Українські захисники потужно відпрацювали по окупантах із різних видів зброї, змусивши їх тікати. Відомо, що Рівнопілля було деокуповано 25 червня, однак офіційна інформація про це з'явилася 26 червня.

Сили оборони на сході України в суботу, 24 червня, розпочали наступ на шістьох напрямках одночасно. Українські військові мають успіхи у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки, Курдюмівки. 26 червня стало відомо, що українські бійці зачистили плацдарм росіян на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Це сталося внаслідок успішних дій штурмовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 18:33