Фото: ДСНС

Щодня відточують навички під наглядом кінологів: як тренуються пухнасті надзвичайники з України у Франції (фото)

У Франції триває тритижневий курс для кінологів Державної служби з надзвичайних ситуацій. У навчанні також беруть участь службові собаки.

Про це повідомив прес-центр ДСНС.

"У рамках чергового етапу навчального курсу кінологів–рятувальників ДСНС України у Франції відточувались уміння роботи на техногенному завалі", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що загальна тривалість курсу становить три тижні. Розпочалися вони 18 січня. Участь у ньому беруть шість фахівців Міжрегіонального центру швидкого реагування.

"Дякуємо французьким колегам та всім, хто допомагає Україні у цей складний час", — додали в ДСНС.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Варто зазначити, що в Україні чотирилапі захисники допомагають у пошуку постраждалих під завалами, беруть участь у розмінуванні, патрулюють вулиці та несуть службу на блокпостах.

Також собак залучають до перевірки людей та транспорту на наявність вибухонебезпечних речовин та заборонених предметів. За час повномасштабного вторгнення на різних локаціях чотирилапі пошуковці знайшли понад сотню людей. 

Нагадаємо, Естонія приєдналася до операції Interflex із підготовки українських військових. Вона стала 12-ю країною, яка приєдналася до ініціативи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.02.2024 17:59