Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. Джерело: mil.in.ua

Франція потроїла виробництво 155-міліметрових боєприпасів для України

Нарощування виробництва боєприпасів у Франції дозволяє відправляти Україні до трьох тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць. Це відбувається, розпочинаючи з 2024 року.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Франції з посиланням на слова прем’єр-міністра Себастьяна Лекорню.

"Від тисячі снарядів у січні 2023 року до трьох тисяч на місяць у січні 2024 року", — розповів міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Крім боєприпасів, французька компанія Nexter Systems також планувала збільшити виробництво самохідних артилерійських систем Caesar із двох на місяць до восьми, розпочинаючи з цього року.

Лекорню заявляв, що крок країни щодо збільшення виробництва зброї та боєприпасів є "конкретним результатом" переходу до "військової економіки", до якої закликав президент Франції Еммануель Макрон.

Повідомляється, що в умовах такої економіки Європі знадобиться "набагато більша оборонна промисловість", щоб уникнути надмірної залежності від інших країн. Зі свого боку, Париж скоригував свій шестирічний план видатків на оборону з урахуванням нової геополітичної ситуації.

Загалом 413 мільярдів євро (436 мільярдів доларів) виділили на оборону з 2024 по 2030 рік, що стало найбільшими військовими витратами Франції за понад п’ять десятиліть. Макрон спрогнозував, що військова економіка триватиме "довгий час", доки Росія продовжить атакувати Україну.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню заявив, що його країна щомісяця протягом року передаватиме Києву близько п'ятдесяти керованих авіабомб AASM Hammer, які адаптували до літаків радянських моделей, а також на тисячу більше артилерійських снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 18:37