Фото: ілюстративне Джерело: Генштаб ЗСУ

Ще одна Європейська країна приєдналась до операції Interflex з підготовки українських військових

Естонія під час засідання "Рамштайну-18" 23 січня заявила про приєднання до операції Interflex із підготовки українських військових.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Естонії. Зокрема, естонські інструктори готуватимуть українських воїнів у Великій Британії.

"Крім безперебійного постачання зброї та боєприпасів, Україна також потребує постійної підтримки західних країн у підготовці нових і додаткових сил оборони у цій тривалій війні. Тому Естонія вирішила приєднатися до навчальної місії Interflex під керівництвом британців, у межах якої інструктори Сил оборони Естонії незабаром розпочнуть навчання українських військових у Великій Британії", — сказав міністр оборони Естонії Ганно Певкур.

Варто зауважити, що Естонія стала 12-ю країною, яка приєдналася до ініціативи Interflex. 

Раніше міністр оборони Канади Білл Блер під час 18 засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня оголосив, що канадські інструктори долучаться до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Наприкінці грудня перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та вирушила на навчання щодо керування винищувачами F-16 у Данію.

Нагадаємо, декілька днів тому речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що для української авіації пріоритетом залишається отримання від західних партнерів багатоцільових винищувачів F-16. Вони необхідні для завоювання переваги в повітрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 16:35