Як туризм впливає на ціни на квартири у Львові

26 ЛИПНЯ 2024 17:50

Львів — місто, яке неможливо не любити. Воно вражає своєю унікальною атмосферою та автентичністю. Тут вулиці дихають історією, а кожен куточок наповнений магією середньовічних легенд і традицій. Відчуття затишку, гостинність львів’ян і неповторний аромат свіжозвареної кави перетворюють кожне перебування у цьому місті на незабутню пригоду. 

Наразі тих хто виставляє квартири Львова на продаж не так багато, як кілька років тому. А охочих купити житло на заході достатньо. Нерухомість в цих регіонах особливо цінується. Тому й вартість майже один в один зі столицею. Звичайно квартир, що здаються в оренду чимало, тому для туристів проблем з житлом не має.

Львів — місто туристів 

Захід України привертає увагу туристів з усіх куточків світу. Але саме Львів зустрічає багатою історією, стародавніми традиціями, архітектурними шедеврами та смачною їжею. Кожного року Львів приваблює мільйони відвідувачів, які бажають насолодитися його унікальною атмосферою, відвідати численні фестивалі та скуштувати славнозвісну львівську каву.

Львів також є важливим економічним та освітнім центром, що привертає не тільки туристів, а й студентів та бізнесменів. Активний розвиток туристичної інфраструктури, розширення готельного бізнесу і відкриття нових ресторанів та кафе створюють сприятливі умови для інвестування в нерухомість. Водночас зростання попиту на оренду житла призводить до змін на ринку нерухомості, зокрема, до зростання цін на квартири.

Якщо порівнювати ціни на квартири у різних західних містах, то маємо зараз таку статистику:

  • Львів — 1500 доларів за метр квадратний;
  • Івано-Франківськ — 881 долар за метр квадратний;
  • Чернівці — 1000 доларів за метр квадратний;
  • Ужгород — 1200 доларів за метр квадратний;
  • Луцьк — 960 доларів за метр квадратний.

З цього можна зробити висновок, що популярність Львову і його постійний розвиток впливають на ціну і місто є найдорожчим у регіоні. Постійне збільшення кількості туристів у Львові безпосередньо впливає на ринок короткострокової оренди. Відвідувачі міста приїздять на кілька днів, більшість з них обирають апартаменти. І це є гарним варіантом інвестицій — купити квартиру під оренду подобово. 

Вплив інвестицій в нерухомість

Позитивний вплив туризму на економіку міста спонукає інвесторів вкладати кошти у львівську нерухомість. Будуються нові житлові комплекси, реконструюються старі будівлі, підвищується якість житла. Зростаючий попит на квартири як серед туристів, так і серед місцевих жителів, призводить до збільшення вартості квадратних метрів. Інвестори купують нерухомість для подальшої здачі в оренду або на продаж за вищим прайсом. 

На сьогодні середня ціна за об’єкт у Львові становить 87 900 доларів. Водночас в сусідніх містах ціни майже на половину нижчі.

Туризм завжди мав, має і буде мати безпосередній вплив на вартість нерухомості в конкретному місті. Зростання попиту на короткострокову оренду та інвестиції в нерухомість створюють додатковий тиск на ринок. Ці фактори ведуть до подорожчання як оренди, так і купівлі квадратних метрів. 

Важливо зазначити, що не всі райони Львова однаково страждають від зростання цін. Наприклад, центр популярний серед туристів, тому саме він зазнає завищених цінників на апартаменти. Тоді як інші райони залишаються більш доступними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2024 17:50