Фото: Telegram Тарнавського

Яка ситуація під Вугледаром та Авдіївкою: оперативна інформація від командувача ЗСУ

Збройні сили України Українські стримують ворога під Вугледаром та не дають окупантам наблизитися до Авдіївки.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Військовий виклав знімок підбитої техніки російської армії. 

"Відпочивають орки під Вугледаром. Наша артилерія працює влучно, кожен воїн в окопах сьогодні виконує задачі на найвищому рівні", — підписав фото Тарнавський.

Ситуація на фронті

Російська Федерація продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, завдає ударів, здійснює обстріли не лише по позиціях наших військ, а й цивільній інфраструктурі населених пунктів. Протягом минулої доби противник завдав дев'ять авіаційних  та 19 ракетних ударів, 13 з них — із ЗРК С-300 по мирних містах Слов’янськ та Краматорськ,  здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.  Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, а також іншу цивільну інфраструктуру. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Протягом минулої доби було відбито 56 атак ворога.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що для деокупації Криму від російських загарбників Україна застосовуватиме всі види незабороненої зброї.

Війна, 15.04.2023 12:59