Фото: armyinform.com

Яка зброя ефективно збиватиме іранські "шахеди": у Повітряних силах зробили заяву

У ніч на 28 травня українська авіація допомагала збивати над Києвом іранські "Шахеди". Наші літаки Міг-29 й Су-27 не можуть ефективно справлятись з цим завданням.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Київ 24".

"Авіація, яку ми залучаємо до збиття, зокрема, до БПЛА, не є такою ефективно, як нам цього б хотілось. Якби в нас був F-16, безумовно цей літак зі своїм потужним радаром й озброєнням, міг би 100-% реалізовувати свої завдання в небі", — сказав він.

За словами Ігната, пілоти перебувають на усіх оперативних аеродромах України. Він наголосив, що авіація може застосовуватись в тих районах, які, наприклад, містять менше засобів протиповітряної оборони.

"В одному місці працює ППО, в іншому — мобільні групи. Ті райони де менше засобів ППО, можуть працювати винищувачі. Вони можуть оперативно злітати, швидко реагувати й знищувати БпЛА", — пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників, які атакували Київ. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин. Це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю.

Під час нічної атаки ворог випустив 54 ударні безпілотники по території України. Окупанти атакували іранськими ударними дронами Shahed-136/131 з північного напрямку — Брянська область, та південного — Краснодарський край.

Росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 15:43