Фото ілюстративне. Джерело: АрміяInform

Збиття Bayraktar над Києвом: з'явилися нові деталі

У Повітряних силах ЗСУ прокоментували інцидент зі збиття українського безпілотника над Києвом. Напередодні Bayraktar TB2 втратив управління над Київською областю.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Він підтвердив, що ввечері 4 травня над Києвом літав український безпілотник. 

"Наш Bayraktar. Пташку шкода. Зрозуміло, що ми, зрештою, втрачали їх на фронті… Ну трапляється. Так, втрата керування. Це — техніка. Ну, то що зробиш. Не пускати ж це все на самотік. Потрібно було його просто знешкодити, та і все", — пояснив Юрій Ігнат.

За його словами, фахівці розберуться, що трапилося та що стало причиною.

"Це дуже важливо. Адже ми маємо на озброєнні ці Bayraktar", — сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил розповів, що візуально в небі людям могло здаватись, що нібито він над будинком летить, а насправді — це за п'ять, може і більше кілометрів. Він пояснив, що небо дає оманливе уявлення про повітряні цілі.

"Навіть збити "Шахід". Здавалось — ось він летить поруч. По ньому стріляють, а попасти ніхто не може. Це з перших днів так, розуміння не було", — пояснив Ігнат.

Нагадаємо, ввечері 4 травня у Києві та області було оголошено повітряну тривогу, місцева влада повідомляла про роботу ППО. Пізніше мер столиці Віталій Кличко поінформував, що внаслідок падіння уламків збитого БпЛА у Солом'янському та Печерському районах виникла пожежа. Зокрема, у Соломʼянському районі сталося загоряння в чотириповерховій будівлі площею 50 м кв. Про потерпілих не повідомлялося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 09:45