Фото: соцмережі / ілюстративне

Вибухи у Києві: у двох районах почалася пожежа

Ввечері 4 травня під час повітряної тривоги у столиці пролунали вибухи. Внаслідок ворожих обстрілів у двох районах Києва виникла пожежа.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, Силами протиповітряної оборони було збито ворожий безпілотник.

"Внаслідок падіння уламків збитого БпЛА у Солом'янському районі столиці в нежитловому приміщенні виникла пожежа. Представники ДСНС працюють на місці. Наслідки уточнюються. Інформація буде оновлюватися", — написав начальник КМВА Сергій Попко.

Мер Києва Віталій Кличко у Telegram заявив, що у Солом‘янському районі столиці почалася пожежа.

"Вибухи та пожежа в Солом’янському районі столиці. Ймовірне потрапляння уламків БпЛА. Всі служби прямують на місце. Деталі згодом", — написав він.

Згодом мер Києва доповнив інформацію щодо ситуації у столиці.

"У Соломʼянському районі рятувальники локалізують пожежу в 4-поверховій будівлі. Площа загоряння — 50 м кв. За допомогою до медиків ніхто наразі не звертався", — додав Кличко.

Також Віталій Кличко повідомив про загоряння на невеликій площі території в Печерському районі.

"Внаслідок падіння уламків БПЛА. Будівлі неушкоджені. Потерпілих немає", — написав мер столиці.

Ніч на 4 травня стала четвертою поспіль, коли росіяни масовано атакують Україну. Напередодні, у ніч на 3 травня, рашисти випустили по Україні дрони-камікадзе Shahed-136/131 з північного напрямку (Брянська область) та з півдня — східне узбережжя Азовського моря. У повітряному просторі столиці силами ППО було виявлено та збито усі ворожі цілі.

Всього окупанти застосували до 26 дронів Shahed. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, було знищено 21 ударний БпЛА.

Також відомо, що вдень 3 травня рашисти завдали удару по єдиному гіпермаркету, який працює в Херсоні. За попередніми даними, троє людей загинули. Пізніше вони вдарили по району залізничного вокзалу у місті, внаслідок чого загинула 21 людина, ще 48 — поранено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 20:56