Фото ілюстративне. Джерело: TrueUA

У Києві та Одесі пролунали вибухи: що відомо

Вночі 4 травня у столиці України та Одесі пролунали кілька вибухів. Перед цим у цих містах та багатьох областях було оголошено повітряну тривогу.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, у столиці працює протиповітряна оборона.

"Зберігайте спокій! До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях! Працює ППО!" — зазначили у відомстві.

За кілька хвилин до цього у Київській ОВА попередили про загрозу ворожих обстрілів й закликали місцевих мешканців не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

Щодо вибухів в Одесі — поки що невідомо, чи це робота ППО. Про вибухи у місті поінформувало "Суспільне". Там вказують, що усього їх було чутно близько п'яти. Місцева влада пізніше вказала, що це робота протиповітряної оборони.

Зазначимо, що кілька годин тому Державний департамент Сполучених Штатів Америки попередив своїх громадян, які мешкають в Україні, про підвищену ракетну небезпеку, зокрема у Києві та Київській області.

Попередні обстріли

Як відомо, це вже четверта ніч поспіль, коли росіяни масовано атакують Україну. Напередодні, у ніч на 3 травня, рашисти випустили по Україні дрони-камікадзе Shahed-136/131 з північного напрямку (Брянська область) та з півдня — східне узбережжя Азовського моря. У повітряному просторі столиці силами ППО було виявлено та збито усі ворожі цілі.

Всього окупанти застосували до 26 дронів Shahed. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, було знищено 21 ударний БпЛА.

Нагадаємо, що вдень 3 травня рашисти завдали удару по єдиному гіпермаркету, який працює в Херсоні. За попередніми даними, троє людей загинули. Пізніше вони вдарили по району залізничного вокзалу у місті, внаслідок чого загинула 21 людина, ще 48 — поранено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 04.05.2023 02:47