Фото: Pixabay

Які енерговитратні прилади споживають найбільше електрики: відповідь енергетиків

Наразі ситуація в енергосистемі України важка. Відтак, енергетики громадян закликають ощадливо використовувати електроенергію та звести до мінімуму користування найбільш енерговитратними приладами.

У ДТЕК пояснили, які електроприлади споживають найбільше електрики.

"По всій Україні вводяться стабілізаційні або екстрені відключення світла. Зробимо прості кроки, які під силу кожному, щоб зменшити кількість і тривалість цих відключень. Якщо можете уникнути використання потужних електроприладів — зробіть це", — наголошують енергетики.

Так, за даними фахівців найбільш енергозатратним електроприладом, який є у домівках багатьох українців є електроплита. Вона споживає 3,5 кВт\год. На другому місці кондиціонер (3 кВт\год), а на третьому — фен (2,2 кВт\год).

Також до списку енергозатратних приладів входять праска, електрочайник, бойлер, пилосос, електрична духова піч, кавова машина, мікрохвильовка, пральна машина та електрообігрівач.

найбільш енерговитратні прилади

Інфографіка: ДТЕК

Нагадаємо, в Україні від 9 до 24 липня змінять графіки відключень світла. В кожній області в один із днів протягом зазначеного часу не будуть застосовувати обмеження. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2024 14:30