Фото: Pixabay

В Україні менше відключатимуть світло: в "Укренерго" розповіли, коли це станеться

Наразі в Україні тривають ремонти й відновлення енергетичної системи, а тому відключення світла доволі тривалі. Втім, вже в кінці липня відбудеться пом'якшення графіків.

Таку заяву зробив радник прем’єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

"Ситуація в енергосистемі на тому ж рівні, на якому перебуває сьогодні, буде до 20 липня. У 20-х числах липня ми плануємо вихід в роботу з ремонтів низки генеруючих установок і відповідно з'явиться додаткова потужність в системі, що призведе до суттєвого пом'якшення графіків", — поінформував він.

Проте Бойко наголосив, що дефіцит електроенергії в українській енергосистемі після 20 липня залишиться.

"Звичайно, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчим, ніж той, який є сьогодні", — підсумував він.

Варто зазначити, що генеральний директор Yasno Сергій Коваленко нещодавно заявив, що у найближчі шість-вісім тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде складною. Це пов'язано зі зростанням споживання та недостатньою внутрішньою генерацією.

Нагадаємо, очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян заявив, що у випадку, якщо відключення світла не відповідають встановленим графікам, потрібно повідомити обленерго. Після цього споживача не відключатимуть від електропостачання під час наступної "сірої зони" у графіках відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2024 16:45