Фото: Pixabay

Українцям пояснили, чому відключення світла можуть не співпадати з графіками

У випадку, якщо відключення світла не відповідають встановленим графікам, потрібно повідомити обленерго. Після цього споживача не відключатимуть від електропостачання під час наступної "сірої зони" у графіках відключень.

Про це в ефірі телемарафону заявив очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян.

Слободян зазначає, що людям, які мають відключення світла у ті години, коли воно гарантовано повинно бути, треба обов'язково повідомити про це своєму оператору систем розподілу. За словами посадовця, причина відключень може полягати в аварійній ситуації або ж в тому, що не спрацювала автоматика.

"З практики скажу, після того якщо трапилося хибне не ввімкнення споживача, то оператори систем розподілу враховують це при наступних вимкненнях. І тоді при наступній "сірій" зоні уже такого споживача можуть певний час не турбувати, а коштом інших черг, інших груп споживачів, цю ситуацію вирівнювати", — наголосив Слободян.

Нагадаємо, 27 червня очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.07.2024 01:24