Фото ілюстративне зі соцмереж

Який відсоток українців не підтримує новий закон про мобілізацію: результати опитування

Серед громадян України немає вираженого ставлення до нового закону про мобілізацію. Водночас серед опитаних соціологами більший відсоток тих, хто його не підтримує.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Так, респондентів просили висловити згоду чи незгоду з твердженням "Я підтримую новий закон про мобілізацію". Громадяни України відповіли наступним чином:

  • 34% респондентів погодилися з таким твердженням;
  • 20% скоріше не погодилися;
  • 32% зовсім не погодилися;
  • 14% не відповіли на запитання.

У КМІС пояснили, що незгода з твердженням не є тотожною тому, що люди виступають проти (і тим більше не є свідченням ставлення до потреби самої мобілізації чи потреби давати відсіч ворогу).

"Безумовно, частина з тих, хто не згоден, є саме противниками. Водночас ще частина може не погоджуватися лише з окремими складовими закону або мати стримане, нейтральне ставлення", — йдеться в повідомленні.

Київський міжнародний інститут соціології проводив опитування серед українців протягом 26 травня — 1 червня.

Варто зазначити, що 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і військовий облік.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час брифінгу для ЗМІ разом із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом 11 червня заявив, що якщо українці хочуть зберегти державу, то треба її відстояти. Саме задля цього в Україні відбуваються мобілізаційні процеси від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.06.2024 19:20