Володимир Зеленський під час виступу в Німеччині. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Головне — відстояти державу": Зеленський оцінив мобілізацію в Україні

Якщо українці хочуть зберегти державу, то треба її відстояти. Саме задля цього в Україні відбуваються мобілізаційні процеси від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час брифінгу для ЗМІ разом із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Таким чином він прокоментував зростання мобілізації в Україні та реакцію суспільства.

"Що стосується мобілізації, я абсолютно тверезо на це дивлюсь, тому що мобілізація у нас триває через стан війни з першого дня. Я бачу, що це питання є в суспільстві, безумовно, не перший день війна, але якщо ми хочемо зберегти державу, то треба її відстояти", — зазначив український президент.

За словами Зеленського, для європейських країн важливо, щоб проросійські та російські гасла не лунали та не набирали обертів у демократичній Європі.

Український президент додав, що сам факт проведення Конференції з відновлення України в Берліні уже є успіхом, адже Росія наразі намагається зірвати проведення саміту миру у Швейцарії. Країна-агресор намагається зібрати країни та провести власний захід щодо війни в Україні.

Нагадаємо, що Зеленський на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 у столиці Німеччини Берліні заявив, що в найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 16:20