Фото: Офіс президента

Зеленський прибув з візитом до Німеччини

Вночі 11 червня президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини із офіційним візитом.

У своєму Telegram-каналі український лідер повідомив, що головна ціль поїздки — участь в Конференції з відновлення України та переговори із Федеральним канцлером Олафом Шольцом. 

"URC2024 об’єднає уряди, десять із яких — на рівні прем’єр-міністрів, компанії та організації для допомоги Україні. В умовах російського повітряного терору термінові рішення для української енергетики будуть нашим основним пріоритетом", — зазначив Зеленський.

Гарант також розповів, що з Олафом Шольцом говоритиме про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь. Крім того, сторони скоординують позиції напередодні Саміту миру, саміту Європейської ради та саміту НАТО.

"Також зустрінуся з Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та Президентом Бундестагу Бербель Бас, відвідаю військову базу, де проходять навчання наші військові", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Київ має домовленості з партнерами щодо додаткових засобів протиповітряної оборони. Деякі із них спрацюють найближчим часом, а інші — ближче до осені поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 07:10