Яким буде характер боїв за Донецьку область: прогноз британської розвідки

05 ЛИПНЯ 2022 08:56

Після захоплення майже всієї території Луганської області російські війська спробують захопити й Донецьку область. Міста рівнятимуть із землею артилерією.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії в Twitter, пише TrueUA.

Зазначається, що битва за Донбас характеризувалася повільними темпами наступу і масованим застосуванням Росією артилерії, в ході якої міста дорівнювали із землею.

"Бої в Донецькій області майже напевно триватимуть в такому ж ключі", – вважають у британській розвідці.

У Міноборони Британії вважають, що відносно швидке захоплення Росією Лисичанська розширює її контроль практично на всю територію Луганської області, дозволяючи їй заявляти про істотний прогрес у досягненні політичної мети, яку вона представила як безпосередню мету війни, а саме "звільнення" Донбасу.

"На відміну від попередніх фаз війни, Росія, ймовірно, досягла досить ефективної координації між принаймні двома угрупованнями військ: центральним угрупуванням, ймовірно, під командуванням генерал-полковника Олександра Лапіна, і Південним угрупуванням, ймовірно, під командуванням нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна", – йдеться у зведенні.

Українські сили, ймовірно, в основному відведені в хорошому стані відповідно до планів. Утримуваний українцями район Сєвєродонецьк-Лисичанськ являв собою виступ або виступ, який росіяни могли атакувати з трьох сторін.

"Існує реальна ймовірність того, що тепер українські сили зможуть відступити до більш зручної для оборони випрямленої лінії фронту", – зазначають у Міноборони Британії.

Війна, 05.07.2022 08:56