Фото: Радіо Трек

Якої погоди чекати українцям 4 липня: прогноз народного синоптика

Удень 4 липня на заході очікуються хмарна погода та грозові дощі. Унаслідок цього можливий шквалистий вітер та сильні зливи. На решті території України у вівторок буде переважно суха та сонячна погода.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. 

Температура повітря 4 липня в західних областях очікується +24...+28ºС, на півночі та в більшості центральних областей — +25...+30ºС. Найспекотніше буде на півдні та сході — +27...+33ºС.

У Києві найближча ніч буде ясною та теплою. Удень в столиці прогнозують сонячну суху погоду. Стовпчики термометрів піднімуться до +30ºС.

За інформацією Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, із 3 до 4 липня в небі можна спостерігати Грозовий супермісяць. Таку назву липнева повня отримала за наближення до Землі на найближчу відстань, адже в цей період місячний диск дуже яскравий і великий.

"Оскільки повня відбувається під час сезону дощів, в народі вона отримала назву — Грозова. Це природне явище розпочалася 3 липня, о 14:39 за київським часом. Малохмарне чи ясне небо найближчої ночі спостерігатиметься у більшості областей України", — написала Діденко.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, літо в Україні 2023 року буде з рекордними температурами. У липні та серпні температура перевищуватиме кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2023 06:21