Фото: aa.com.t

Єгипет відмовився допомагати Росії й вироблятиме боєприпаси для України: що відомо

Єгипет вирішив виробляти артилерійські боєприпаси для України. Минулого місяця після переговорів із високопосадовцями США влада країни передумала реалізовувати план таємних поставок ракет до Росії.

Про це пише The Washington Post.

Минулого тижня був опублікований документ, який викриває таємну схему, запропоновану президентом Єгипту Абдель Фатахом ас-Сісі в лютому, про надання Росії до 40 000 122-міліметрових ракет Sakr-45, які можуть бути використані в російських реактивних системах залпового вогню. Сісі нібито доручив своїм підлеглим тримати проект у таємниці, "щоб уникнути проблем із Заходом".

Нові документи, які журналісти отримали з масиву "злитих" секретних матеріалів, свідчать про те, що на початку березня Сісі відмовився від планів постачання снарядів Москві. Єгипет протягом десятиліть був головним американським союзником на Близькому Сході і отримує понад 1 мільярд доларів на рік у вигляді військової допомоги від США. За даними документів, Єгипет відклав московську угоду та схвалив продаж артилерійських снарядів калібру 152 мм та 155 мм Сполученим Штатам для передачі Україні. Натомість планував отримання передової американської військової продукції.

Нагадаємо, Єгипет фактично став співучасником фейкових референдумів, які Росія проводила на окупованих територіях України. Представники цієї країни взялися виконувати роль іноземних "спостерігачів".   

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 18.04.2023 13:08