Фото: Council of the European Unio

Рада ЄС виділить 1 млрд євро на боєприпаси для України

Рада Європейського Союзу затвердила виділення 1 млрд євро Україні. Кошти спрямують на відшкодування витрат через передачу боєприпасів воїнам Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила захід допомоги у розмірі 1 млрд євро в рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки українських Збройних сил. Цей захід дозволить ЄС відшкодувати державам-членам витрати на боєприпаси, передані Україні з наявних запасів або внаслідок зміни пріоритетів існуючих замовлень у період з 9 лютого до 31 травня 2023 року", — сказано в повідомленні.

Глави дипломатії ЄС Жозеп Боррель зазначив, що таке рішення ввело в дію першу частину обіцянки країн ЄС надати Україні артилерійські боєприпаси на 1 млрд євро.

"Сьогоднішнє рішення реалізує першу частину угоди Ради від 20 березня 2023 року про тривекторний підхід, спрямований на прискорення постачання та спільних закупівель артилерійських боєприпасів", — уточнюють у відомстві.

Відтак, загальна допомога Україні, яку надали через Європейський фонд миру, зросла до 4,6 млрд євро.

Нагадаємо, 11 квітня повідомлялося, що Канада надасть Україні новий пакет військової допомоги. Українські захисники отримають автомати та кулемети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.04.2023 15:58