ЄС і США розкрили злочинну кібермережу

17 ТРАВНЯ 2019 11:34

За даними Європолу, оприлюдненими в четвер на прес-конференції в Гаазі, за допомогою шкідливого програмного забезпечення GozNym зловмисникам вдалося вкрасти 89 мільйонів євро у більш ніж 40 тисяч фізичних осіб, підприємств та фінансових інститутів, повідомляє Euro News.

На сьогодні порушено кримінальні справи стосовно підозрюваних з Грузії, України, Молдавії і США. У той же час п'ятеро російських громадян поки знаходяться на волі, повідомили в Європолі. Масштабна операція по ліквідації мережі включала шість країн, в тому числі Німеччину і Болгарію.

Користувачі думали, що відкривають звичайний рахунок, але насправді хакери отримували доступ до самої ​​інформації. Вкрадені гроші потім відмивалися в США та інших країнах.

Передбачуваний глава мережі, 35-річний уродженець Тбілісі, був затриманий в Грузії, повідомляє Міністерство юстиції США. Його права рука також був заарештований в Грузії.

З п'яти розшукуваних росіян щонайменше двоє ховаються в Російській Федерації, Москва, за заявами Європолу, відмовляється їх екстрадувати.

Світ, 17.05.2019 11:34