Єврокомісія: достатній прогрес на переговорах по «брексіту»!

08 ГРУДНЯ 2017 10:51

Представники Європейської комісії повідомили рано вранці в п'ятницю, що на переговорах по «брексіту» досягнутий «достатній прогрес».  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей прибула до Брюсселя для переговорів з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і главою Євроради Дональдом Туском. Повідомляється, що Мей і Юнкер підписали 15-сторінкову «доповідь про прогрес».  

Financial Times вже заявила, що Сполучене Королівство «добилося історичної угоди про вихід з ЄС». У тексті угоди обумовлюються особливі права для 4 млн. громадян і виплата Лондоном Брюсселю 40-60 млрд. євро. Цей компроміс відкриває шлях до другої фази переговорів, про торгівлю, в наступному році.  

Головним каменем спотикання на консультаціях в останні дні став статус кордону між Ірландією і Ольстером. Якщо в Дубліні і Брюсселі заперечують проти встановлення «жорсткого» кордону, зокрема, в галузі торгівлі та переміщення осіб, то союзники Мей по коаліції і консервативне крило її власної партії заперечують проти будь-якого особливого статусу Північної Ірландії, здатного відокремити її від решти Великобританії.

 

Світ, 08.12.2017 10:51